Dagelijkse overdenking

Anders zien, is anders zijn

De dagelijkse overdenkingen kunnen je daar een handje mee helpen. Een blije dag toegewenst 😀

Voorbeelden

6 September

Innerlijke vrede resulteert uit overgave van ofwel de aantrekkelijkheden ofwel de weerstanden. Waargenomen waarden zijn voornamelijk projecties van 'willen' en 'niet willen'. Hoe minder 'willen', hoe groter het gemak en de voldoening van het leven.

5 September

Blijheid komt voort uit elk moment van bestaan en niet uit een uiterlijke bron.

4 September

De ware bron van vreugde en geluk is de realisatie van iemands bestaan op dit moment. De bron van plezier komt altijd van binnenuit, ook al wordt het veroorzaakt door een externe gebeurtenis of aanwinst. In geen enkel moment van de tijd kan er zoiets als een probleem bestaan. Ongelukkig zijn ontstaat door voorbij de realiteit van het nu te gaan en een verhaal te creëren uit het verleden of de toekomst - wat, omdat geen van beide bestaat, geen realiteit heeft.

3 September

Vrede is absoluut een keuze en een beslissing, hoewel het geen populaire keuze is in onze samenleving, ondanks alle retoriek over de term. De beslissing om de schijnbare ongelijkheden van het leven over het hoofd te zien in plaats van erop te reageren is zeker een keuze.

2 September

Wat de mensen in de wereld eigenlijk willen is de erkenning van wie ze werkelijk zijn op het hoogste niveau, zien dat hetzelfde Zelf in iedereen uitstraalt, hun gevoel van afgescheidenheid heelt en een gevoel van vrede teweegbrengt.

1 September

Toewijding is van het hart - want soms is het alleen via de kracht van het hart en Goddelijke liefde dat een obstakel kan worden overstegen.
€ 3,69 per maand 

Dagelijkse overdenking in je mailbox

Je twijfelt. Je kunt het niet onder woorden brengen, maar hebt het gevoel dat je wel iets wilt starten? Dan is de dagelijkse overdenking in je mailbox een mooie start. In beginsel zal je het wel pittige kost vinden, maar wees gerust, na verloop van tijd begin je dingen te herkennen en te begrijpen. Volgens Hawkins is leren dan ook niets anders dan herinneren....