Modules

Kiezen voor een blij leven

 De Amerikaan Dr. David R. Hawkins (1927-2012) heeft van blij leven zijn levenswerk gemaakt. Hij was een beroemde onderzoeker en wetenschapper op het gebied van   het bewustzijn. Hij is ervan overtuigd dat een blijer leven zonder lijden mogelijk is. Dat betekent niet dat altijd alles leuk is, maar wel dat de vervelende dingen minder vat op je krijgen. En je minder raken.

Hawkins heeft alle facetten van het leven letterlijk in kaart gebracht. Zijn ‘Map of Consciousness’  (Kaart van het Bewustzijn) helpt onze kijk op de wereld, en onze manier van zijn, te plaatsen in het grote geheel. Hij geeft aan dat als je weet hoe energievelden werken, wat de verschillende niveaus zijn in bewustzijn, waar emoties vandaan komen, hoe het bewustzijn in elkaar steekt, en hoe je kijkt naar het leven en een Hogere Macht, dat je dan ontdekt je dat je alles ervaart in het bewustzijn. En omdat je de dingen dáár ervaart, is dat ook de plek om veranderingen aan te   brengen. Als je dat wilt natuurlijk. Je ontdekt dat innerlijke obstakels je verhinderen om blij te zijn. Als je die innerlijke obstakels leert Herkennen, Erkennen en ze kunt Loslaten, dan ligt daarmee de weg naar een blijer leven voor je open. Dat klinkt simpel. En het mooie is, dat is het ook.

Het mechanisme van het loslaten dat Hawkins omschrijft, is een praktische techniek om innerlijke obstakels voor geluk, succes, liefde, gezondheid en blijheid te laten verwijderen. Je krijgt als het ware meer grip op je eigen leven, juist door los te laten. Tijdens het cursusjaar 2023-2024 kun je in totaal 3 modules volgen, elk bestaande uit ongeveer 10-13 lessen van 45 minuten. De 3 modules zijn gekoppeld aan de boeken van Hawkins.

Drie modules voor een blij(er) leven

Module 1 - Het mechanisme van loslaten

Je krijgt tijdens deze module een effectieve techniek aangereikt om innerlijke obstakels los te laten en vrij te worden van negativiteit. Worstel je met lichamelijke of emotionele gezondheid, financiën, voldoening in je werk, relaties, seksualiteit en/of spirituele groei? Dan ervaar je deze module als een schatkist vol blijheid.

Het grote loslaten begint dus al in deze eerste module. We behandelen de theorie van Hawkins per onderwerp. We wisselen ervaringen uit, bespreken de theorie, wat we er mee kunnen en hoe het ons helpt om blijer te leven. Vertrouwen in de groep is erg belangrijk, iedereen moet zich veilig voelen om zijn of haar verhaal te delen. En natuurlijk is er ook ruimte voor plezier.

Module 2 - Niveaus van het bewustzijn overstijgen

Bij de tweede module gaan we meer de diepte in. We behandelen alle niveaus van bewustzijn en leren welke obstakels we kunnen verwachten om de niveaus te overstijgen. Tijdens de eerste module heb je al wat innerlijk werk verzet. Bij de tweede module gaan we dat proces intensiveren. Je ontdekt dat alle negatieve energievelden dualistisch zijn. Door stelselmatig de afkeer en aantrekking van de verschillende velden innerlijk te herkennen, erkennen en los te laten schonen we onze emotionele huishouding helemaal op. Dit wordt ook wel de purificatie (reiniging) van de ziel genoemd. Ook deze module is in groepsvorm. Het grote voordeel daarvan is dat je kunt leren van anderen. En anderen van jou. Net als in de eerste module behandelen we de theorie van Hawkins. Er is ook ruimte voor andere inzichten. Leren van elkaar staat ook hier weer centraal. Met een lach en vast ook een traan krijgt je groeiproces verder vorm.

Module 3 - Genezing en herstel

De derde en tevens laatste module van het cursusjaar is gekoppeld aan het boek HEALING AND RECOVERY, waar we leren om de grote uitdagingen van het leven te benaderen vanuit een compleet ander paradigma dan wat ons is aangeleerd. Bij deze grote uitdagingen van het leven kun je denken aan stress, seksualiteit, noodlot, angst en paniek, pijn en lijden, afvallen, depressiviteit, alcoholisme, kanker en doodgaan. Tijdens deze laatste module nemen we geprogrammeerde geloofsovertuigingen onder de loep, we herkennen ze, erkennen ze en laten ze los. Vaak zijn dit de laatste obstakels die ons nog in de weg staan tot een leven in blijheid.

Als je alle modules hebt doorlopen, en je hebt je innerlijke werk gedaan, dan is je leven een stuk lichter geworden. Je voelt jezelf geen slachtoffer meer, en je bent je ervan bewust dat je zelf de bron bent van je leven. Je bent veranderd van ‘Ik kan het niet’ naar ‘Ik kan het’. En dat zie je terug in je leven. Was je voorheen moe, had je weinig energie en een vol hoofd? Dan is dat nu exact het tegenovergestelde. Leken mensen en situaties altijd tegen je te zijn, dan ervaar je dat nu compleet anders.

Ik heb Hawkins het voordeel van de twijfel gegeven en heb zijn gelijk mogen ervaren. Ik ben er zeker van dat het voor jou ook werkt. HEL yeah!

Gerard Boersma -  zelfbenoemd geluksbevorderaar en cursusleider

Praktische informatie

Doelgroep

De aangeboden modules zijn bestemd voor iedereen die zich in bewustzijn en inde vaardigheid van het loslaten wil ontwikkelen. We verwachten van deelnemers dat ze actief deelnemen aan de bijeenkomsten en bereid zijn ervaringen te delen via de besloten digitale leeromgeving.

Start data

Module 1 - dinsdag 3 oktober 2023 van 20.00 tot 20.45 uur en vrijdag 6 oktober 2023 van 10.30 tot 11.15 uur

Module 2 - dinsdag 9 januari 2024 van 20.00 tot 20.45 uur en vrijdag 12 januari 2024 van 10.30 tot 11.15 uur
Module 3 - dinsdag 2 april 2024 van 20.00 tot 20.45 uur en vrijdag 5 april 2024 van 10.30 tot 11.15 uur

Kosten

369,- per module inclusief cursusarrangement*

* Cursusarrangement: koffie en thee, gebruik van de digitale leeromgeving met lesmateriaal, het Engelstalige boek behorende bij de betreffende module en een poster van 'The Map of Consciousness' (Kaart van het Bewustzijn)

Aantal deelnemers

Maximaal 12 deelnemers per groep 

Afronding

Als je met succes een module hebt doorlopen, ontvang je een certificaat

Dit lijkt me echt iets voor mij. Hoe kan ik me aanmelden?

Module 1

Het mechanisme van loslaten                

€ 369,-
Start data: 

dinsdag 3 oktober 2023
van 18.00 tot 18.45 uur

vrijdag 6 oktober 2023
van 10.30 tot 11.15 uur

Module 2

Niveaus van het bewustzijn overstijgen

€ 369,-
Start data: 

dinsdag 9 januari 2024
van 18.00 tot 18.45 uur

vrijdag 12 januari 2024 
van 10.30 tot 11.15 uur

Module 3

Genezing en heling                                     

€ 369,-
Start data: 

dinsdag 2 april 2024
van 18.00 tot 18.45 uur

vrijdag 5 april 2024 
van 10.30 tot 11.15 uur

Meer weten? Bezoek me dan in mijn 'school' aan de Ceintuurbaan Noord 112 in Roden. Elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is er een inloopochtend.
Maak je me blij mee!